Dagslys inden døre

Vellykkede byggeprojekter og gennemtænkt arkitektur tegnes altid med det bedst mulige dagslysindtag. Det kan være en udfordring i Danmark, for uanset hvor godt vinduerne er placeret i byggeriet, kan det danske vejr ikke ændres. I Danmark har vi omkring 1495 solskinstimer om året, og trods optimale dagslysindtag er der altid brug for at kombinere med kunstlys.

Dagslys inden døre kan vurderes ud fra kriterierne som

  • hvor meget dagslysindtag, der er i bygningen
  • hvordan dagslyset bedst reflekteres ind i bygningen
  • hvor dybt ind i bygningen dagslyset reflekteres

Mindre vinduer i nybyggeri er godt for energiregnskabet, men hvad så med det vigtige dagslysindtag? Dagslyset er gratis, hvorimod kunstbelysning koster penge og energi. Det er derfor ønskeligt at finde belysningsløsninger, der dels holder energiforbruget nede og samtidig har såvel praktiske som æstetiske fordele.

Kunstig belysning skal supplere dagslyset

Når vinduernes placering og størrelser er på plads i byggeriet, kan dagslysforholdene kortlægges. Det supplerende og elektriske lys er det, vi arbejder og befinder os i det meste af døgnet. Kunstlyset er derfor den vigtige brik, der skal lægges, når slutbrugerne skal arbejde og trives i dagligdagen. Vær derfor opmærksom på at inkorporere den bedst mulige indendørs belysning fra begyndelsen af projektet.

Designmæssigt skal armaturer og lamper passe til arkitekturen. Det bedste kunstlys, er lys, der supplerer og optimerer det naturlige og sunde dagslys. For slutbrugerne er det væsentligste succeskriterium, at byggeriet bliver en velfungerende arbejdsplads. Når dagslys og kunstlys kompletterer hinanden, forhøjes trivslen, arbejdsglæden og produktiviteten.

Ønsker du en belysningsløsning, hvor design, funktionalitet og økonomi går hånd i hånd, så kontakt Luminex.

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys. Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.
I vores nyhedsbrev vil du modtag nyheder om seneste projekter, både nybyggeri og renoveringer hvor der er taget højde for medarbejdertrivsel og økonomien.
Når vi tilføjer et nyt produkt i vores sortiment samt info om hverdagen i huset LUMINEX, det vil vi også rigtig gerne dele med dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.