Grundfos Kollegiet, Aarhus

GRUNDFOS KOLEGIET er et spændende nybyggeri på 6.335m2, fordelt på 12 etager og 159 kollegielejligheder.
Det hele er samlet i én bygning med et væld af detaljer – også på belysningssiden. LUMINEX A/S leverede en unik løsning af integreret Matric L3 loftsarmaturer til bygningen. Cebra Arkitekterne skriver selv om designet. “Et kollegium er et sted, hvor unge bor, mens de studerer, og for at underbygge dette valgte vi at arbejde med vertikale striber, som en metafor for bøger. På afstand får det bygningen til at se ud som bøger på en hylde, mens det tæt på ligner et mini-Manhattan med små grupper af tårne”. “Tårnene er placeret, så de skaber et indvendigt rum – et atrium, der giver luft mellem murene.

Lejlighederne tilgås fra balkoner, som flankerer det 12-etagers atrium. For at maksimere mængden af dagslys, og udfolde fornemmelsen af rum, er fronten af alle balkoner dækket af spejle, hvilket skaber en illusion af endeløst rum.”

Arkitekt: Cebra Arkitekterne

Kategori: Speciel belysning

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys. Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.
I vores nyhedsbrev vil du modtag nyheder om seneste projekter, både nybyggeri og renoveringer hvor der er taget højde for medarbejdertrivsel og økonomien.
Når vi tilføjer et nyt produkt i vores sortiment samt info om hverdagen i huset LUMINEX, det vil vi også rigtig gerne dele med dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.